Update archief pagina: [1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10]


Updates

Op deze pagina kunt u lezen wat de updates nrs. 81 t/m 90 op de site waren.

Nr. Datum Aard van de update
90 20130330 In deze update zijn de volgende uitbreidingen toegevoegd:
 • Op de pagina 14 Nederland/NS/Infrastructuur, Station Geldermalsen, restauratie perronkap is een eigen fotoreportage (23 foto’s) toegevoegd, gemaakt op 27 maart 2013. Het thema bevat ook tekstuitbreidingen en door ProRail Regio Zuid beschikbaar gestelde bestekstekeningen.
 • Het combi-tunnelproject in Nijverdal is klaar. De treinen gaan op 1 april weer doorgaand Enschede – Zwolle rijden. Een trajectvideo van ProRail Regio Noordoost is toegevoegd. Staat op de startpagina. Dit thema verhuist volgende maand naar een eigen NS-infra-pagina. Foto’s zijn welkom.
 • Het transport van e-loc 1315 naar het Duitse Horb werd door vele belangstellenden gevolgd. De loc kreeg ooit zijn stadswapen…..van de gemeente Tiel op 16 november 1988. Een foto van Frank Rijsdijk levert het “bewijs”. Staat op de startpagina.
 • De Tramkoerier, periodiek van de RTM Ouddorp voorjaaruitgave 2013 is verschenen. Inhoudsopgave op de startpagina, daarna op de pagina Van de Leestafel.
 • De Stoomtram 135, uitgave van de Museumstoomtram Hoorn – Medemblik maart 2013 is verschenen. Inhoudsopgave op de startpagina, daarna op de pagina Van de Leestafel.
 • Voor uw agenda: de verplaatsing van seinhuis B in Roosendaal op 10 en 11 april. Informatie op de startpagina.
 • Bezoek de tentoonstelling “Sporen naar het front” in het Spoorwegmuseum. Informatie op de startpagina.

89 20130310 In deze update zijn de volgende uitbreidingen toegevoegd:
 • De pagina 11 Nederland/NS/Infrastructuur, Sporen in Den Bosch bevat een recente fotoreportage op 1 maart 2013 van Raymond Kiès met beelden van de voortgang van de werkzaamheden in Den Bosch onder de nieuwe kopjes “Werkzaamheden Diezebrug en fly-over voorjaar 2013” en “Werkzaamheden station en emplacement voorjaar 2013”. Toegevoegd onderaan de pagina. Bas van Heezik bekeek vanuit de machinistencabine de locatie Diezebrug Aansluiting en legde dit vast in vijf foto’s. In de inleiding van dit thema leggen we ook even uit waarom ’s-Hertogenbosch ook Den Bosch genoemd mag worden….of andersom.
 • In het project Randstadspoor Utrecht en omgeving pagina 8 Nederland/NS/Infrastructuur wordt momenteel ook hard gewerkt aan de ombouw van de halte Utrecht Lunetten. Gérard van Teeffelen was ter plaatse om foto’s te maken.
 • Op de pagina 14 Nederland/NS/Infrastructuur, Station Geldermalsen, restauratie perronkap volgen we dit monumentale project in foto’s. Nieuwe foto van Gérard van Teeffelen geplaatst van een passerende kolenboer…..en een ontmantelde perronkap.
 • De startpagina is gevuld met enkele actualiteiten, onder meer aandacht voor Nijverdal waar het combi-tunnelproject nagenoeg gereed is. Vanaf april rijden de treinen weer doorgaand hun route tussen Enschede en Zwolle. Foto’s (met een persbericht) van ProRail, Bertus Kers en mijzelf leggen de oude en nieuwe situatie vast. Dit thema verhuist volgende maand naar een eigen infra-pagina met meer foto's.
 • Ook op de startpagina aandacht voor de oprichting van de Stichting Store (Stichting onderdak railerfgoed). De Vereniging tot behartiging van de belangen van museale en toeristische railorganisaties in Nederland, Historisch Railvervoer Nederland – HRN speelde daarin een belangrijke bindende schakel. De Stichting Mat54 Hondekop-vier (treinstel 766) en de Werkgroep 1501/ Stichting Klassieke Locomotieven (o.a. e-locs 1122, 1201/1218, 1304/1315 en 1501) bijten het spits af in een gezamenlijk optreden hun collectie onderdak te brengen.
 • Voor uw agenda: de verplaatsing van seinhuis B in Roosendaal op 10 en 11 april. Informatie op de startpagina.

88 20130217 In deze update zijn de volgende uitbreidingen toegevoegd:
 • De begin deze maand gestarte restauratie van de perronoverkapping in Geldermalsen is aanleiding in de geschiedenis te duiken van de toepassing van golfplaten. Kees van de Meene stelde historische foto’s beschikbaar en een artikel in het tijdschrift Dakenraad geeft interessante achtergrondinformatie. Op de nieuwe pagina 14 Nederland/NS/Infrastructuur, Station Geldermalsen, restauratie stationskap volgen we dit monumentale project in foto’s. Van de website Stationsweb.nl mochten foto’s worden overgenomen van Wim van den Bosch en Peter Collet.
 • De verbouwing van Utrecht Centraal leverde begin februari een nieuw stukje stationshal op. Reizigers werden welkom geheten in het eerste deel van de nieuwe hal. Pagina 8 Nederland/NS/Infrastructuur, Randstadspoor Utrecht en omgeving. Foto’s van Gérard van Teeffelen.
 • Aan het thema 70 jaar Gotische Bogen tussen Hilversum en Utrecht (Blauwkapel) zijn foto’s toegevoegd uit de collectie van Jacques Stevens (Fotopersbureau Stevens uit Hilversum). Pagina 8 Nederland/NS/Uitgelicht.
 • De startpagina bevat weer enkele wetenswaardigheden.

87 20130201 In deze update zijn de volgende uitbreidingen toegevoegd:
 • Uiteraard aandacht voor de recente aankondiging over de aanstaande troonswisseling op 30 april 2013. De media berichten daar al zeer ruim over; hier wordt volstaan met 2 foto’s van Erwin Voorhaar, die symbolisch zijn voor dit historische feit. Op de startpagina geplaatst.
 • De startpagina is wat opgeschoond en diverse thema’s zijn naar de overeenkomstige pagina’s verhuisd, resp. gearchiveerd.
 • Raymond Kiès stelde recent fotowerk beschikbaar: beelden van het stationsvernieuwingsproject Breda (11 en 26 januari 2013) zijn toegevoegd aan het infra-thema onder de titel Breda, de poort van Brabant, pagina 12 Nederland/NS/infrastructuur en in Zwolle wordt nog volop gewerkt aan de herinrichting en afbouw van de stationsoutillage (foto's van 12 januari 2013): pagina 10 Nederland/NS/infrastructuur Zwolle Spoort onder het nieuwe kopje Zwolle in 2013.

86 20130113 In deze update zijn de volgende uitbreidingen toegevoegd:
 • Op de startpagina (daarna op de pagina Van de Leestafel) is de inhoudsopgave van de verschenen De Stoomtram 134, het blad van de Museumstoomtram Hoorn – Medemblik geplaatst; 37e jaargang uitgave december 2012.
 • De Tramkoerier, periodiek van de RTM Ouddorp winteruitgave 2012 is verschenen. Inhoudsopgave op de startpagina, daarna op de pagina Van de Leestafel.
 • Opening Hanzelijn. Er zijn nog enkele foto’s toegevoegd van Erwin Voorhaar (met Koningin Beatrix in beeld) en Douwe Krijnen (treinstel DDZ 7540) op pagina 10 Nederland/NS/infrastructuur Zwolle Spoort.
 • Treinramp Harmelen 1962. Afgelopen week was het 51 jaar geleden dat de treinramp in Harmelen plaatsvond. Vorig jaar werd een monument ter nagedachtenis aan de slachtoffers opgericht. Het bronnenoverzicht van mijn thema daarover is gewijzigd. Het thema Harmelen 1962 – 2012 staat op pagina 7 Nederland/NS/Uitgelicht. Reden is, dat de onderzoeksrapporten daarover beschikbaar zijn gekomen op de websites Langs de rails (Nico Spilt) , klik hier en Feijenoordse Meesters (Cor de Rijke), klik hier en hier.
 • Het boek van Hans Fictoor is nog steeds te koop, zie genoemde websites.

85 20121221 In deze update zijn de volgende uitbreidingen toegevoegd:
 • Nieuw ! Op de nieuwe pagina 13 Nederland/NS/Infrastructuur Bouwput Amsterdam CS aandacht voor werkzaamheden op het station Amsterdam Centraal, met foto’s o.a. van Douwe Krijnen.
 • Opening Hanzelijn. Reportage met foto’s van de fotografen Rob van Ee, Douwe Krijnen en Tom Luttekes op pagina 10 Nederland/NS/infrastructuur Zwolle Spoort. Een nieuwe alinea is onderaan toegevoegd.
 • Het Sprinter Light Train-materieel (SLT) heeft zijn vaste plaats in de materieelomlopen verworven en is op veel plaatsen te zien. In Hilversum schoot Henk Koster enkele fraaie opnamen in maart 2012. Toegevoegd op de NS-materieelpagina Nederland/NS/elektr. treinen/SLT.
 • De startpagina bevat weer enkele actualiteiten.

84 20121130 Deze uitgave is in zijn geheel gewijd aan de spoorwerkzaamheden in Den Bosch.

In Den Bosch wordt stug doorgewerkt aan vernieuwing van de spoorinfrastructuur. Nederland/NS/Infrastructuur, de pagina 11 Sporen door Den Bosch bevat een serie toegevoegde foto’s van de stand van zaken op 17 november 2012. In de schaduw van Den Bosch vinden ook bij Rosmalen omvangrijke werkzaamheden aan het spoor plaats. Rijkswaterstaat graaft een negen kilometer lang kanaal tussen de Zuid-Willemsvaart bij bedrijventerrein De Brand in ’s-Hertogenbosch en de Maas bij het natuurgebied De Koornwaard. De nieuwe spoorbrug over deze omgelegde Zuid-Willemsvaart komt op 16 november 2012 in beeld. Het nieuwe viaduct kwam op 12 november in gebruik. Locomotieven met bolle neuzen zijn ook in Den Bosch nog aan te treffen. Bossche Bollen en een beetje meer.


83 20121114 In deze update zijn de volgende uitbreidingen toegevoegd:
 • Nederland/NS/Infrastructuur, de pagina 10 Zwolle Spoort. De Hanzelijn is klaar voor ingebruikname vanaf de nieuwe jaardienstregeling per 9 december 2012. Opening door Koningin Beatrix op 6 december. Uw webmaster ging een maandje eerder vast kijken en het traject verkennen. Het thema Zwolle Spoort is uitgebreid met een alinea over de Hanzelijn met een eigen reportage (20 foto’s) van 28 oktober 2012. Ook wat informatie over opleiding en instructieritten.
 • Het Materieel 1964 en de plan V’s die daaruit nog zijn overgebleven zijn een bezienswaardigheid aan het worden. In Brabant rijden ze nog op het traject Weert – Eindhoven – Tilburg Universiteit. Foto’s van Bas van Heezik (9 foto’s), gemaakt in augustus 2012. Toegevoegd aan de pagina Nederland/NS/elektr.treinen > mat'64.
 • Nederland/NS/Infrastructuur, de pagina 11 Sporen door Den Bosch bevat 9 toegevoegde foto’s van Bas van Heezik van 24 oktober 2012.
 • Nieuw ! Naast alle grote infrastructurele werken en grote stationsprojecten mag Breda niet onvermeld blijven. Op de nieuwe pagina 12 Nederland/NS/Infrastructuur volgt Raymond Kiès met foto’s de bouwwerkzaamheden.
 • De startpagina is ververst en de pagina Van de Leestafel bevat informatie over het nieuw verschenen boek van Hans van Lith: “Rook waait over het Westland”.

82 20121028 In deze update zijn de volgende uitbreidingen toegevoegd:
 • Op de startpagina (daarna op de pagina Van de Leestafel) is de inhoudsopgave van de verschenen De Stoomtram 133, het blad van de Museumstoomtram Hoorn – Medemblik geplaatst; 37e jaargang uitgave september 2012.
 • Nederland/NS/Infrastructuur, de pagina 10 Zwolle Spoort is uitgebreid met een alinea over het spoorwegknelpunt Herfte Aansluiting (Hea) met enkele eigen foto’s van 20 september 2012.
 • Een recent bezoekje aan Bad Bentheim (20 september 2012) levert altijd weer leuke plaatjes op. Het locwisselen met internationale treinen zal op termijn tot het verleden behoren. Op de pagina Duitsland/DB/elektrische locs enkele foto’s.
 • Op de materieelpagina’s zijn diverse foto’s toegevoegd, alles gemaakt op 20 september 2012 t.w.
  • Plan V (mat.’64) in Ommen, Mariënberg en Enschede (5 foto’s).
  • E-loc 1700 in Bad Bentheim (1 foto).
  • DM90 Grensland Express in Bad Bentheim (5 foto’s).
 • Aan het thema Nederland/NS/Infrastructuur, pagina 7, Almelo Verdiept, zijn 3 foto's toegevoegd. De tunnel blijkt 3 jaar na ingebruikname een succes.

  Abonneren op mijn gratis digitale Nieuwsbrief? Stuur even een mailtje naar edwardbary@gmail.com
  Hierdoor krijgt u per e-mail persoonlijk als eerste informatie te lezen over de updates, met directe links naar de gewijzigde of nieuwe pagina's. Sluit u aan bij de ruim honderd regelmatige bezoekers van mijn website aan wie ik deze extra service al aanbied.


  81 20121013 In deze update zijn de volgende uitbreidingen toegevoegd:
  • Nederland/MRTM/Recente items, nieuwe pagina 7 Donateursdag 22 september 2012 bij de Museum Stichting RTM. Verslag van Mark Grootendorst en Eric van der Reiden van een verrassend dagje op de Brouwersdam.
  • Nederland/NS/Infrastructuur, de pagina 10 Zwolle Spoort is uitgebreid met foto’s van Henk Koster uit 2009, toen alles nog bij het oude was.
  • Nederland/GVBA/Metrobedrijf, nieuwe pagina naar aanleiding van de nieuwe metrotreinstellen M5 in Amsterdam, met foto’s van Rienk Nauta.
  • Oude rijtuigen restaureren is een vak apart. Eric van der Reiden is bij de RTM vaste medewerker restauratieprojecten. Hij stuurde enkele foto’s van MBS-rijtuig 417. Geplaatst op de pagina Nederland//MRTM/Personentramrijtuigen.
  • De startpagina is weer geactualiseerd, materieelfoto’s zijn ondergebracht op de overeenkomstige pagina’s.
  • Raymond Kiès stuurde enkele foto’s van de Zwolse infrawerkzaamheden in 2012 en beelden uit 2007 en 2011. Geplaatst op de pagina Nederland/NS/Infrastructuur, de pagina 10 Zwolle Spoort.
  • De Tramkoerier, herfstuitgave 2012 van de Periodiek van de Museum Stichting R.T.M. Ouddorp, nummer 3, 30e jaargang is verschenen. Inhoudsopgave op de startpagina, daarna op de pagina Van de Leestafel.  [Terug]