[0] [1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9]

Donateursvergadering 2014

Op Paaszaterdag 19 april 2014 werd de jaarlijkse donateursvergadering van de Museumstoomtrein Hoorn - Medemblik gehouden, dit jaar in de werkplaats in Hoorn.

In de vergadering werd teruggeblikt naar het jaar 2013 op organisatorisch, bestuurlijk en financieel gebied en werd uitgebreid verslag gedaan van de voortgang van diverse materieelobjecten en het baanonderhoud. René van den Broeke en Jaap Nieweg voerden o.a. het woord aan de hand van een beamerpresentatie.

In het blad De Stoomtram werden de meeste onderwerpen al eerder bekend gemaakt en toegelicht. Het Financieel Jaarverslag 2013 en de Begroting 2014 werden toegelicht en gaven geen aanleiding tot discussie. De bijeenkomst werd goed bezocht door een trouwe schare donateurs. Na een paar uurtjes binnenzitten werd de bijeenkomst om ongeveer half vier afgesloten en zocht iedereen de zon weer op. Op het buitenterrein was een materieelpresentatie bestaande uit dieseltractievoertuigen, met o.a. de locomotoren 271 en 288, loc LTM 101 en loc WD 70033. Loc 8 Ooievaar en loc 5 stonden er ook.

Voor de deelnemers werd een extra tramrit ingelegd, die om plm. 15:30 uur uit Hoorn vertrok naar Wognum. Loc LTM 101 verzorgde de dieseltractie. In Wognum was een ontmoeting met loc 70033 en kon het rangeerwerk gefotografeerd worden. Het perron van het station was opgefleurd met tulpen.

Na de aankomst in Hoorn om plusminus kwart voor vijf kon iedereen nog even een kijkje nemen in de loc- en rijtuigenloods.

Hieronder een impressie van de extra tramrit naar Wognum en terug naar Hoorn. De foto’s zijn niet voorzien van extra bijschriften; de plaatsen waar ik heb gefotografeerd zullen genoegzaam bekend zijn. Klik een kleine foto aan voor een vergroting ervan.