[0] [1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9]

Donateursvergadering 2011


Op Paaszaterdag 23 april 2011 werd de jaarlijkse donateursvergadering van de Museumstoomtrein Hoorn – Medemblik gehouden, in Medemblik. Voor de deelnemers werd een extra tramrit ingelegd, die om 12:00 uur uit Hoorn vertrok. Loc 30 verzorgde de stoomtractie. In Wognum-Nibbixwoud werd gestopt en kon iedereen de fraaie stationsoutillage bewonderen. Het ritje langs de bloeiende bollenvelden was zonnig en kleurrijk. Na aankomst in Medemblik rond 13:15 uur toog het gezelschap lopend naar het zalencentrum van Hotel West aan de Meerlaan, waar even na half twee de vergadering begon die door Directeur Jaap Nieweg werd voorgezeten en ingeleid.

In de vergadering werd teruggeblikt naar het jaar 2010 op organisatorisch, bestuurlijk en financieel gebied en werd uitgebreid verslag gedaan van de voortgang van diverse materieelobjecten en het baanonderhoud. René van den Broeke werd voorgesteld (maar bij velen al bekend) als mede-directeur. Samen met Jaap Nieweg vormen zij sinds 1 januari 2011 de tweehoofdige directie. Na de spannende jaren die achter de rug zijn, gaan zij samen de basis leggen voor een mooie toekomst, met steun van de vele vrijwilligers en subsidiegevers. In het blad De Stoomtram werden de meeste onderwerpen al eerder bekend gemaakt en toegelicht. Het Financieel Jaarverslag 2010 en de Begroting 2011 werden toegelicht en gaven geen aanleiding tot discussie. De bijeenkomst werd goed bezocht door een trouwe schare donateurs. Na een paar uurtjes binnenzitten werd de bijeenkomst om ongeveer kwart voor vier afgesloten en zocht iedereen de zon weer op. Klokslag 16:15 uur werd weer uit Medemblik vertrokken naar Hoorn, waarbij in Twisk nog even werd gestopt om het vernieuwde baanlichaam nog even te bekijken. Na de aankomst in Hoorn om plusminus half zes kon iedereen nog even een kijkje nemen in de loc- en rijtuigenloods.

Hieronder een impressie van de extra tramrit naar Medemblik en terug naar Hoorn. De foto’s zijn niet voorzien van extra bijschriften; de plaatsen waar ik heb gefotografeerd zullen genoegzaam bekend zijn. Klik een kleine foto aan voor een vergroting ervan.